2011. január 27., csütörtök

Sajtos rúd ...Szilveszteri..


Semmi köze a Szilveszterhez,mégis minden évben ilyenkor sütünk sajtos rudat..
Lehet variálni,hogy a tetejét nem sajttal,hanem szezámmaggal,köménymaggal,sóval szórjuk meg..
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2-3 dkg élesztő
só 
1 tejföl
pici cukor
10 dkg trappista sajt bele,15-20 dkg a tetejére
tej
szezámmag
köménymag
1 tojás bele,1 a megkenéshez
1 margarin kocka
csipetnyi sütőpor

Csinálunk egy sima kelttésztát..


Margarint a liszttel összemorzsoljuk..
Kevés langyos tejben,pici cukorral megkelesztjük az élesztőt...
A kettőt elegyítjük,hozzáadjuk a többi alapanyagot..
1 órán át langyos helyen kelesztjük.


Ezután deszkára tesszük..



Kb.2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk..
Majd derelyevágóval ferdén csíkokat vágunk..


Sütőpapírra tesszük,tetejét megkenjük tojással..



Majd megszórjuk reszelt sajttal..



És pirosra,ropogósra sütjük,kb. 175 fokon 20 perc...


Lehet variálni,alakzatokkal,mint pl. perec és bármivel meg lehet szórni,ami csak eszünkbe jut..!


Nagyon finom és kiadós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése