2010. november 21., vasárnap

Almás pite...


Anyukám almás pitéje...
Az Ő receptje alapján sütöm,ami külön öröm,mert hát Ő,hogy is mondjam,nem az az állandó sütő nagyi.
Nálunk halmokban állt az alma,kissé kókadozva,így gyorsan neki álltam...

Hozzávalók:
1 kg alma
fahéj
cukor
60 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tejföl
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 margarin
1 tojás, plusz 1 a tetejét megkenni
pici só

Elkészítés:
Almát lereszelem,fahéjat,cukrot adok hozzá.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal,hozzáadom a többi anyagot,sót,cukrot citromhéjat,tejfölt,tojást,sütőport.


Ketté veszem,kinyújtom,a két lap közé beleteszem az almás tölteléket(kicsi morzsát szórhatunk alá és az almát csavarjuk ki a levétől),tetejét tojással megkenem,mintát is rajzolhatunk a tetejére.Majd kb. 165 fokon (légkeveréses) kb. 20-25 perc alatt megsütöm.










Isteni finom ropogósan,frissen,de még több nap után is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése