2010. december 23., csütörtök

Boszorkánypogácsa...



A harmadik karácsonxyi sütink idén...
Még soha sem csináltam....Isteni,mindenkinek ajánlom!
Nálam eddig ez vezet!


Hozzávalók:
250 g margarin
250 g cukor
1/2 citrom
4 tojás
100 g dió 
liszt
baracklekvár


Elkészítés:
A margarint a cukorral,a citrom levével és reszelt héjával,valamint 4 tojássárgával habosra kikeverünk,és csak annyi lisztet adunk hozzá,hogy ne ragadjon a massza a kezünkre.




Diónyi golyócskákat formálunk...


Tojásfehérjébe és tört dióba mártjuk.



A golyók tetejét benyomjuk,ide kerül majd sütés után a lekvár.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon világosra sütjük.




Még melegen lekvárt nyomunk a közepébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése