2010. szeptember 26., vasárnap

Pizzás csiga...


Azon tanakodtam ma,mit csomagolok reggel a gyerekeknek uzsonnára.Tanakodásom eredményeként született meg eme remek,és pofon egyszerű nasi.Pékségben szoktunk ilyet venni,a gyerekek nagyon szeretik,így megpróbálkoztam vele.
Először is csinálunk egy sima kelt pizza tésztát.
 40 dkg liszt
 100 ml víz
100 ml olaj
100 ml tej
csipet só
2 dkg élesztő
1 kk cukor

                                          Összegyúrjuk,megkelesztjük

Elkészítjük a szószt...
15 dkg gyulai kolbász
140 g paradicsompüré
oregánó
bazsalikom
só,bors
kicsi víz
1 e.kanál liszt
Ezeket összefőzzük,majd leturmixoljuk.



Ha megkelt a tészta,kinyújtjuk kb. 3 mm-re,és megkenjük a szósszal úgy,hogy legfelül kihagyunk kb.2 cm-t,majd feltekerjük,mint egy bejglit.




És úgy is szeleteljük fel,mint a bejglit.
Ezután sütőpapíros tepsire tesszük,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb.200 fokon ropogósra sütjük.A sütési idő légkeveréses sütőben kb.20 perc.







Ezután már csak be kell falni....
Másnapra is puha és fincsi marad,vihetik a suliba...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése