2010. október 12., kedd

Almarózsa...


Rém egyszerű és álomszép,hétvégén ezt is kipróbáltam,mert már annyi helyen láttam.
Pár szem alma  és egy fagyasztott leveles tészta kell csupán hozzá,no meg fahéj,cukor,pici méz,türelem és szépérzék...
Az almát nem hámozzuk meg,csak a magházat távolítjuk el és nagyon vékonyra felszeleteljük.
Ezután pedig megfőzzük,de nem agyonra,csak kb. 2 percig forraljuk.Adhatunk hozzá kis fahéjat és cukrot.
Ezután leszűrjük,leszárítjuk.
A tésztát kinyújtjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk,megkenjük mézzel,és ráteszünk almaszeleteket,kb.5-öt.
Így:

Ezután feltekerjük szépen:

Már majdnem rózsa...
Én kihajtottam egy kicsit a szirmokat,hogy még élethűbb legyen és ilyen lett:





Kb.20-25 perc alatt megsütjük:



Megszórjuk porcukros fahéjjal és kész.
Annyira szép lett,hogy nem volt szívem nekirontani....



Ő az....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése