Ez egy nagyon egyszerű és aránylag gyorsan összeüthető süti.
Az eredeti receptet én több szempontból átírtam,ezt osztom meg itt most.
Először is kell sütnünk egy egyszerű piskóta alapot 4 tojásból 26 cm-es tortaformában.
Azért 4 tojásból,hogy ne legyen olyan magas,mert nem ez a cél,hanem,hogy legyen egy alap,amire dolgozni lehet.Az eredetiben ez nem így van,ott babapiskótából készül az alja is,de szerintem így stabilabb és jobban megáll.
Tehát:
Amíg ez sül,elkészítjük a krémet,ami egy egyszerű főzött kakaós krém.
Én így csinálom:
5 dl tejet felforralok előzőleg csomómentesen elkevert 3 ek liszttel és 1 ek. keményítővel,beleöntök kb.20 dkg cukrot és sűrűre főzöm.
20 dkg vajat pedig (szobahőmérsékletűt) habosra keverek 3 ek. kakaóval meg egy kis cukorral.
A kettőt kihűlés után összeöntjük és rákenjük a tortára,amit körbe raktam félbevágott babapiskótával.
Így:
Csokimáz:3-4 ek. kakaót ,kb. ugyanennyi porcukrot és kb. 2 kávéskanál vizet összekeverek és sűrűre főzök,majd tűzről levéve kb. 10 dkg. vajat beledobok,jól elkeverem és ráöntöm a tortára.
Így:
Hűtőbe tesszük pár órára és befaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése